Terug naar alle verslagen

Koffieconcert na de lockdown

14 november 2021 | Jolijn

Na ruim een jaar geen optreden gegeven te hebben, een nieuwe dirigent en nieuwe corona maatregelen in het vooruitzicht was het zondag 14 november echt weer even wennen om alle stoelen en standaards op te stellen, in te spelen en een concert te geven voor publiek.

Aan de andere kant waardeer je alles des te meer nu we wisten dat het best weer eens zou kunnen duren voordat het volgende concert zou komen!

De locatie van het optreden was nieuw voor ons: circus Hakim.

Wat een creatieve plek, de tribune: niet meer gloednieuwe stof op de stoelen, voor de ingang van het toilet een piano en kruip door sluip door naar de ruimte waar we onze instrumenten neer konden zetten. Deze creatieve plek konden we wel gebruiken want de bassist was helaas op het laatste moment afwezig en dus moest er geïmproviseerd worden.

Maaike op de bas, ik zou er niet aan moeten denken zo op het laatste moment maar Maaike wilde het proberen en wat heeft ze het goed gedaan!

Om 10.45 uur begon het concert, we speelden:

  • Werziade 3
  • Holberg Suite (Prelude, Sarabande, Gavotte-Musette-Gavotte, Aria, Rigaudon)
  • Spanischer Tanz
  • Passacaglia & Fuge
  • ARTango
  • Conga del Fuego Nuevo

Best een lang programma vond ik om achter elkaar door te spelen, niet zozeer voor het publiek wel voor mij als speler. Bij het laatste nummer wist ik niet meer zo goed hoe ontspannen te zitten en levendig te spelen, de speeluren zijn helaas toch wat verminderd in coronatijd en dat merk ik!

Veel positieve reacties vanuit het publiek, mooi programma, afwisselend en goed afgewerkte stukken. Na afloop kreeg Leo een mooie baton als bedankje voor zijn eerste concert als dirigent i.p.v. spelend lid. Een goede start voor nog veel mooie concerten die zullen volgen!