Jaarconcert Oosterkerk - 18 April 2010

Zondag 18 april was het weer tijd voor ons jaarconcert, ditmaal in samenwerking met Coro Cantoro. Coro Cantoro is een Cubaans koor van ongeveer 60 dames en heren (hoewel ze er daar nog wel wat meer van zouden kunnen gebruiken), van wie er ongeveer 50 op ons jaarconcert acte de presence kwamen geven. Allereerst speelde Esmeralda de welbekende Ouverture Egmont van Beethoven in een arrangement van E. Gest jr. Dit werk is het meest bekend in de symfonie-uitvoering. Daarna volgden de delen 1, 2 en 4 van Keniade van F. Dobler. Om vervolgens het eerste deel af te sluiten met Meditango van Piazzolla. Daarna zong Coro Cantoro 6 nummers die bijna allemaal gearrangeerd waren door de dirigent Jorge Martínez Galán zelf. In de pauze kon men koffie en thee drinken in de zon en genieten van het lenteweer.

Na de pauze vervolgde Coro Cantoro met 6 nummers met onder andere een nummer met een soliste en nummer met een spetterende interactie met de zaal waarbij meegestampt en geklapt moest worden en ook meegezongen. Daarna was het tijd voor de laatste 3 nummers van Esmeralda; Gotische Suite van L. Boellmann, Nostalgia van A. Schurbin en Libertango van Piazzolla in een bewerking van dirigent Evert van Amsterdam zelf.

De zaal was zeer gevuld met ongeveer 120 belangstellenden, die ondanks het lekker lenteweer toch binnen kwamen zitten om deze fantastische mengeling aan muziek te beluisteren. Het orkest vond het in ieder geval en prettige afwisseling van muziek en leuk om de klanken van Coro Cantoro eens te beluisteren. Als u meer informatie wilt over Coro Cantoro, bekijk dan eens hun site op www.corocantoro.nl.