Accordeonlessen

Accordeonlessen voor beginners en gevorderden voor kinderen en volwassenen.

Het accordeon is een instrument dat zich de laatste tijd sterk heeft ontwikkeld. Je vindt het terug in de klassieke- en lichte muziek, dansmuziek (tango) en volksmuziek (klezmer).

Vanaf heden is het ook mogelijk om je via het Haarlems Accordeonorkest in te schrijven voor een korte cursus accordeon van 4 lessen of voor een gratis proefles accordeon. Na de cursus wordt met de leerling gezocht naar de beste manier om de lessen te vervolgen. De (proef)lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en worden gegeven door gediplomeerde docenten accordeon.

In de lessen worden de basisvaardigheden van het instrument geleerd. Er wordt voor de cursus een accordeon van de vereniging ter beschikking gesteld.

Lesdag: in overleg
Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Lesduur: afhankelijk van het aantal deelnemers (1= 30 min, 2= 40 min, 3= 60 min)
Prijs proefles: gratis
Prijs korte cursus: € 75,- (inclusief instrument)

Voor het aanmelden voor de korte cursus of een gratis proefles kunt u een e-mail sturen naar het bestuur: haarlemsaccordeonorkest@gmail.com
Opleidingsorkesten

Air and Tune

Air and Tune is het starters ensemble van Accordeonschool Haarlem. In het ensemble zitten zowel jeugdspelers als volwassenen. Vanaf het tweede jaar accordeonles kunnen leerlingen aan dit orkest deelnemen. Het repertoire van het ensemble bestaat uit arrangementen pop- en filmmuziek en volks- en klassieke muziek. Het ensemble is opgericht in 1993 en staat sinds de oprichting onder leiding van Evert van Amsterdam.
Repetitie: dinsdag van 17:20 tot 18:20 uur, locatie: Houtweg 18, Haarlem.

Kennemer Accordeon Groep (KAG)

De Kennemer Accordeon Groep is opgericht in 1985 en staat sinds de oprichting onder leiding van Evert van Amsterdam. Het repertoire van het ensemble bevat een groot aantal genres, waaronder klassieke, volks, filmmuziek, arrangementen van popmuziek en concerttango’s. KAG is het vervolg ensemble van Air and Tune, de bezetting bestaat uit: accordeons, piano, bas en slagwerk. Haar eerste CD “Stemmingen” maakte het orkest in 2002. Het orkest behaalde in 2003 en 2004 de wisselbeker bij het Nationaal concours in Hillegom, verder won KAG de eerste prijs in de finale van het Muziekschoolconcours 2003, in de “orkestklasse”. Hierdoor werd het orkest in staat gesteld een professionele CD op te nemen (“Encore”). In 2005 is ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van KAG de CD “Concerto” opgenomen, in samenwerking met Air and Tune.
Repetitie: vrijdag van 17:30 tot 19:00 uur, locatie: Houtweg 18, Haarlem.

Zie ook: accordeonschoolhaarlem.nl