Oude Kerk in Heemstede - 20 september 2009

Na een korte rustpauze in de zomer was het zondag 20 september tijd voor alweer het derde concert in ons jubileumjaar. In de Oude Kerk in Heemstede gaven wij het eerste optreden in een reeks zondagmiddagconcerten.

Bij binnenkomst was het even schrikken: de Oude Kerk is weliswaar heel mooi en heeft een prachtige akoestiek, maar het podium was wel erg klein voor het voltallige orkest... Gelukkig kom er wat geschoven worden met de stoelen voor het podium, zodat we meer ruimte tot onze beschikking hadden.
Vlak voor ons optreden bleek er iets mis te zijn met de accordeon van een van onze orkestleden, maar het mankement kon nog net op tijd verholpen worden.

Op het programma stonden acht werken, die we zonder pauze speelden. We openden met Orpheus in der Unterwelt van Jacques Offenbach, gevolgd door de tango Inmortal van Hans Boll, een eerbetoon aan Astor Piazzolla. Onze pianist Stefan speelde daarbij de solo. Vervolgens kwamen er nog twee solistisch getinte stukken: Concerto Barocco van Gerhard Mohr (met solist Ron Paeper) en Konzert voor Accordeonorkest van Hugo Herrmann (met Vincent van Amsterdam als solist).
Daarna speelden we de filmmuziek van Pirates of the Caribbean, een arrangement van Klaus Badelt. Tijdens het zesde nummer (Zigeunerweisen van Pablo de Sarasate) speelde Jeanine van Amsterdam een prachtige vioolsolo. Tot slot speelden we Libertango van Astor Piazzolla en Mas que nada van Jorge Ben Jor.
Een lange zit voor de luisteraars, maar gelukkig kregen we na afloop allemaal positieve reacties!

Ondanks het mooie nazomerweer zat de kerk flink vol en het geslaagde optreden deed ons alweer uitkijken naar ons volgende concert: op 3 oktober in de Sint Bavo, op de Grote Markt in Haarlem!

Gemma Venhuizen