Philhamonie - zondag 14juni 2009

Zondag 14 juni speelde Esmeralda in de Philharmonie in Haarlem. Dit was tijdens een festival georganiseerd door het Muziekcentrum Zuid-Kennemerland. Er speelden verschillende soorten ensembles, zoals koren en het Meteorenorkest.

Om 15.00u was het galaconcert, hierin werd ook het grote meespeelorkest gepresenteerd onder leiding van Matthijs Broers. Dit meespeelorkest had slechts 1 keer gezamenlijk geoefend en er speelden allerlei instrumenten mee. Al deze instrumenten werden tijdens het concert aan het publiek voorgesteld (accordeon, dwarsfluit, viool, klarinet) en samen werd het stuk Bolero gespeeld. Dit stuk werd om drie drummers heen gespeeld die een geweldige drumsolo weggaven. Ook een aantal leden van Esmeralda hebben hier aan meegedaan, leuk om te doen!

Na dit grote meespeelorkest mocht Esmeralda laten horen wat we konden. Er werd begonnen met Werziade van F. Dobler. Een mooi stuk om te spelen. Hierna speelden we Suite voor accordeonorkest van R. Bruci. Deze suite bestaat uit 4 delen. We hadden 2 mooie delen uitgezocht, zodat het publiek mooi de verschillende genres kon horen. Na de Suite werd de bekende Ierse volksdans 'Lord of the Dance' ten gehore gebracht. Er was helaas niet zo heel veel publiek, maar het aanwezige publiek was enthousiast over het optreden. Als laatste werd er een tango gespeeld van Piazolla, Libertango. Daarbij hebben 3 dames uit het orkest, samen met hun danspartner deze dans laten zien op het podium van de Grote Zaal. Een mooie afsluiting van een mooi concert!

Rianne Prins